Jouw sudoku

Voor veel mensen is de vakantie weer voorbij, weer terug in het werkritme. Wat je ook hebt gedaan, fietsen in Nederland, croissantjes gegeten en in Frankrijk of op safari bent geweest in Zuid Afrika, veel mensen denken in een periode van rust na over hun toekomst.

Er komen ideeën naar boven als: een camping in Frankrijk starten, een bijdrage leveren aan het behoud  van het wildlife in Afrika, een school in de townships ondersteunen.  Wellicht heb je  andere gedachten: verhuizen, andere baan zoeken, of wat minder werken. Vaak triggert een geweldig idee weer een vraag of andere gedachte. Het is net een sudokupuzzel, de oplossingen hangen met elkaar samen. Kortom binnen de kortste keren heb je jouw eigen sudoku gecreëerd. Nu nog even oplossen, met al die positieve energie van de vakantie moet dat lukken!

Toch blijkt het lastig in de praktijk. Er zijn meerdere antwoorden en je hebt bepaalde antwoorden nodig om andere vraagstukken  op te lossen. Dan heb je je  eigen gedachte over de oplossingen.  Die niet altijd allemaal een positieve bijdrage hebben. Er is een groot aantal redenen om iets niet te doen. Naast de stem van het goede idee, zijn er ook andere stemmen in je hoofd. Deze zeggen dat kan helemaal niet, je hebt te weinig kennis, of ben je veel te oud voor, je heb er te weinig tijd voor. Uit onderzoek blijkt dat geld vaak een hele belangrijke reden is om iets niet te doen.

Als we eenmaal weer in het ritme zitten verdwijnen de plannen vaak naar de achtergrond.  Ze worden niet gerealiseerd en jouw sudoku blijft onopgelost. Ontzettend jammer!

Ik weet zeker dat we de sudoku kunnen oplossen en het geweldige plan kunnen realiseren. Financial life planning helpt je jouw sudoku op te lossen. Bij financial life planning, besteden we veel aandacht en tijd aan het vast stellen van de doelen. Door tijd en ruimte te geven hieraan zijn ze zichtbaar en expliciet. Je schrijft ze op en we stellen verdiepende vragen.  Als de doelen heel helder zijn, starten we het onderzoeken van de mogelijkheden om ze te realiseren. Hiervoor gebruiken we de Bucket Methode.

De bucket is jouw emmer met geld. Er komt geld bij, jouw inkomen nu en later. Er gaat geld uit, jouw uitgaven nu en in de toekomst om het leven te kunnen leiden dat jij wil. Daarnaast heb je wellicht eenmalige grotere uitgaven, zoals de aankoop van een nieuwe auto en grotere ontvangsten door de verkoop van bijvoorbeeld een onderneming, of een huis of door de ontvangst van een erfenis. De bedoeling is dat de bucket niet leeg raakt, maar overstromen hoeft ook niet. 

Jouw plannen hebben impact op jouw bucket. Deze impact maken we duidelijk en we onderzoeken samen met je hoe je de plannen kan realiseren.

Ik houd van puzzelen en help je graag jouw sudoku oplossen. Je kan altijd bellen, leuk!

terug naar blog
Aanmelden